Spaanse Kipstoof

Spaanse vegan kipstoof

Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Ideaal voor een smakelijke doordeweekse maaltijd. Laat onze Poulettekes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien! 

  • 45 minuten
  • 4 porties
  • 480 g De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
  • 2 el olijfolie
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 1 grote ui in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 400 ml groentebouillon
  • 50 g geroosterde amandelkruimels

BEREIDEN

  1. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan. Kruid de Poulettekes en bak op beide kanten voor zes minuten, tot ze goudbruin zijn. Zet opzij op een bord.

  2. Verwarm nogmaals een eetlepel olijfolie in een pan, samen met de paprika, ui en knoflook. Bak op medium vuur voor 8 minuten tot ze een beetje goudbruin worden. Voeg de azijn toe en kook voor 1 minuut.

  3. Voeg de Poulettekes toe bij de groenten in de pan en voeg daarna de groentebouillon eraan toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen voor 15 tot 20 minuten tot de Poulettekes goed verwarmd zijn. Voeg de amandelen toe net voor het serveren.