Vegan gevulde Le Filet met geroosterde vijgen

Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Le Filet heeft het allemaal! De vegan roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van Le Filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel. 

  • 70 minuten
  • 4 porties
  • 4 Le Filet
  • 100 g spinazie
  • 100 g knoflook en kruiden roomkaas
  • 1 kg krieltjes
  • 2 preien
  • olijfolie
  • 8 vijgen
  • 2 rode uien kwart gesneden
  • 2 mandarijnen in partjes gesneden
  • zout
  • peper

Voor de saus

  • 3 eetlepels mosterd
  • 200 ml vegan kookroom
  • 1 el vijgenconfituur

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de krieltjes en snijd de prei in schijfjes. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappels en selderij erop. Giet een beetje olijfolie eroverheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Bak in de oven voor 40 minuten en hussel alles halverwege de baktijd door elkaar. Snijd ondertussen 4 van de vijgen in kleine schijfjes en de andere 4 in vieren.

  3. Halveer de Le Filet door de lengte en vul deze met de roomkaas, babyspinazie en de vijgenschijfjes. Bind de Le Filets weer op elkaar met een touwtje.

  4. Leg de Le Filets in een ovenschaal, samen met de rest van de vijgen, uien en mandarijnpartjes. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven voor 25 minuten.

  5. De laatste stap is het maken van de saus. Voeg in een pannetjes de kookroom, mosterd en vijgenjam toe en roer goed door. Verwarm voor 5 minuten. Serveer met de Le Filet en de geroosterde groenten.