Christmas Wreath with Chicken Chunks

Vegan kerstkrans |Onze recepten | De Vegetarische Slager België

Dit recept voor een veganistische kerstkrans heeft het kerstdiner helemaal ingepakt. Een sappige vulling van vegan poulettekes, noten en gedroogd fruit in een goudbruine bladerdeeg. Een feestelijke traktatie voor vrienden en familie! 

  • 65 minuten
  • 4 porties
  • 2 bakjes (160g) De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 50 gram plantaardige margarine
  • 8 verse vijgen
  • 2 knapperige appels
  • 75 gram geroosterde en gezouten amandelen
  • 200 gram uienchutney
  • 100 gram (half) gedroogde veenbessen
  • 1 rol vegan bladerdeeg (ongeveer 320g-375g)

BEREIDEN

  1. Pel de knoflook en hak hem fijn. Strip de tijmblaadjes van de takjes.

  2. Smelt de margarine in een grote koekenpan en wacht tot het licht begint te bruinen voor u de Poulettekes toevoegt. Bak gedurende 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en ¾ van de tijmblaadjes toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.

  3. Snijd intussen de vijgen in kleine partjes. Ontpit de appels en snijd ze in blokjes van 1 centimeter. Hak de amandelen grof.

  4. Voeg de vijgen, de appel, ¾ van de uienchutney en de veenbessen toe aan de pan met de gebakken Poulettekes en roer om.

  5. Rol het deeg met bakpapier uit en leg het op een bakplaat. Snijd er een zo groot mogelijke cirkel uit. Bewaar de rest van het deeg. Snijd in het midden van het deeg kruislings 2 driehoeken uit (ca. 10 centimeter), zodat een 6 puntige vorm (ster-vorm) ontstaat.

  6. Verdeel het mengsel met de Poulettekes in een cirkel over het deeg, top op 1,5 centimeter van de randen.

  7. Vouw de binnenste ster met puntvormen over de vulling. Snijd 6 grote puntige vormen uit het overgebleven deeg. Plaats ze aan de buitenkant van de cirkel op gelijke afstanden langs de vulling.

  8. Maak de cirkel van bladerdeeg en de punten rond de vulling nat met wat koud water en vouw de cirkel met de aangebrachte punten over de vulling.

  9. Zet de vegan krans minstens 30 minuten (of een paar uur) in de koelkast.

  10. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vegan kerstkrans goudbruin en gaar gedurende ongeveer 30-35 minuten.

  11. Om dit vegan kerstrecept af te maken, besmeer je de vulling met de rest van de uienchutney en bestrooi je het met de rest van de tijm.