Vegan Paddenstoelenrisotto met Poulettekes

Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Poulettekes. Dit recept heeft alles om op je lijst van favoriete kerstgerechten te zetten. Het is romig, het is lekker en het is veganistisch! Serveer met een lekkere salade of geroosterde wintergroenten voor een ultiem feestrecept. 

  • 40 minuten
  • 4 porties
  • 320 g Poulettekes (2 pakken)
  • 1.2 l groentenbouillontablet
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stalks selderij fijn gesneden
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 300 g risotto rijst
  • 1 glas witte wijn
  • 200 g vegan geraspte kaas
  • 250 g paddenstoelen in schijfjes gesneden
  • olijfolie
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Begin met het verwarmen van de groentebouillon en laat hem aan om laag vuur. Doe een scheut olijfolie in een andere pan en voeg de ui, knoflook, selderij en Italiaanse kruiden toe en bak deze voor 5 minuten op een laag tot gemiddelde stand.

  2. Voeg de risotto toe en bak voor 3 minuten. Blus af met een glas witte wijn.

  3. Zet de pan op laagvuur en begin met het toevoegen van de bouillon, schepje voor schepje. Wacht telkens tot het vocht bijna uit de pan is en voeg dan nog een schepje toe. Pas de warmte van het vuur aan indien nodig. Blijf dit proces herhalen tot de bouillon op is en de rijst helemaal gekookt is. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

  4. Voeg de kaas toe aan de risotto. Haal de pan van het vuur en laat staan met een deksel erop.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de Poulettekes en de paddenstoelen tot deze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Voeg de Poulettekes en de paddenstoelen toe aan de risotto en serveer direct.