Naar:
 
            Vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers | De Vegetarische Slager
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
- 30 minuten
 - 4 porties
 
INGREDIËNTEN
- 140 g bloemkool in roosjes
 - 100 g wortelen in gesneden stukjes
 - 60 g bleekselder in in gesneden staafjes
 - olijfolie
 - 20 g sjalot fijngesneden
 - vers gemalen zwarte peper
 - 52 ml Elixir d'Anvers
 - 300 ml water
 - 120 ml plantaardige room
 - 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
 - tuinkruiden
 - 280 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
 - 100 g bladspinazie
 - Maizena Express voor Witte Sauzen
 - aardappelen
 
BEREIDEN
-  
Kook de bloemkool roosjes, de dun gesneden wortelen en bleekselder tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water. Zet even aan de kant.
 -  
Verhit wat olijfolie in een pan en stoof er de fijngesneden sjalot in aan. Kruid met peper.
 -  
Blus met Elixir d’Anvers en laat de alcohol verdampen.
 -  
Voeg vervolgens het water, de plantaardige room en de groentebouillon toe en breng aan de kook.
 -  
Kruid, naar eigen smaak, de saus af met tuinkruiden.
 -  
Neem een aparte pan en verhit deze met wat olie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om.
 -  
Voeg de vegan Poulettekes toe aan de saus en de bloemkool, de wortel en de bleekselder.
 -  
Breng het mengsel aan de kook, voeg de bladspinazie toe en laat deze kort garen in de saus.
 -  
Bind indien gewenst met de Maizena voor een mooi gebonden saus.
 -  
Serveertip: serveer met gekookte aardappelen.
 
RECEPTEN