Naar:

Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Le Filet maken het de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even afwerken met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 Le Filet De Vegetarische Slager
- 1/2 rode kool dun gesneden
- 4 el appelazijn
- 1 el maple syrup
- 2 takjes tijm
- 2 stuk witloof
- 200 g verse spruitjes dun gesneden
- 100 g granaatappelpitjes
- 10 g basilicum blaadjes
- olijfolie
- zout
- peper
BEREIDEN
-
Start met het marineren van de kool met de azijn en maple syrup en breng het op smaak met zout en peper. Zet apart.
-
Bak de vegan Le Filets in een scheutje olijfolie op beide kanten voor 3 min tot ze goudbruin zijn.
-
Verdeel de tijmblaadjes over de filets en snijd in stukjes.
-
Snijd de onderkant van de witloof en verdeel de bladeren. Verdeel de bladeren over een saladeschaal en voeg de spruitje en gemarineerde kool eraan toe.
-
Voeg de vegan Le Filets toe aan de salade en garneer met granaatappelpitjes en basilicumblaadjes.
RECEPTEN