Average Rob Recipe

Vegan vol-au-Poulettekes à la Rob, voor alle Belgen!

Ben jij een fan van Belgische klassiekers? Of je nu flexitariër, omnivoor, vegetariër of veganist bent, deze feestdag zitten we allemaal aan tafel dankzij Le Boucher Végétarien en Average Rob. Zij brengen Belgen samen met een nieuwe kijk op een Belgische klassieker: veganistische vol-au-vent. Average Rob vervangt de kip in zijn traditionele recept door Vegan Poulettekes™ van Le Boucher Végétarien. Met deze nieuwe interpretatie kunnen we op 21 juli allemaal genieten van dezelfde explosie van authentieke Belgische smaken. Leve België, leve vol-au-Poulettekes™! 

  • 70 minuten
  • 4 porties
  • 2 bakjes De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 teen knoflook
  • 200 g witte champignons in blokjes gesneden
  • 500 ml water
  • 500 ml room
  • 200 ml Knorr vloeibare groentebouillon
  • 80 g Maizena Instant roux witt
  • 20 ml citroensap
  • 5 g vegan kipkruiden
  • 1 rol bladerdeeg

BEREIDEN

  1. Snij het bladerdeeg zodat het volledig in de muffinvormen past. Knip ook kleine vellen bakpapier uit op maat van elke vorm.

  2. Vul de muffinvormen met deeg en bakknikkers of rijst. Bak 10 minuten in de oven op 200°C.

  3. Haal na 10 minuten de vellen bakpapier en bakparels/rijst weg en laat de gebakjes vervolgens nog eens 10 min in de oven. Tijdens het wachten kan je beginnen aan de vol-au Poulettekes™ ..

  4. Verhit de vetstof en bak er de fijngesneden knoflook en de champignons in aan tot goud bruin.

  5. Voeg het water, de room, de Knorr vloeibare groentebouillon toe en breng aan de kook.

  6. Voeg al roerend de maizena roux toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

  7. Voeg de Poulettekes en warm goed door.

  8. Breng op smaak met het citroensap en de vegan kruiden.

  9. Vul de gebakjes met Vol Au vent.

  10. Steek rondjes uit het bladerdeeg, zodat deze als deksels op de gebakjes passen. Bestrijk de randen van elke taartvorm met wat suikerwater of soya melk en plaats de deksels op de taarten. Gebruik een vork om de randen van de taarten aan elkaar te plakken. Bestrijk ze met suikerwater of soya melk en gebruik een mes of schaar om in elke taart een opening te maken.

  11. Bak de taarten gedurende 20-30 minuten.

  12. Ready, eat, go!