Ingrediënten
- 4 Burger very chick van De Vegetarische Slager
- 800 gram pompoen
- 250 gram kerstomaat
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 2 wortelen, gehalveerd
- 5 gram verse tijm
- 800 gram aardappel
- veganistische boter
- 1 gepofte knoflook
- zout
- peper
- olijfolie
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd de pompoen in blokjes en leg ze op een bakplaat met de cherrytomaatjes, ui, wortelen en verse tijm. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Snijd de aardappelen doormidden, doe ze in een grote pan en voeg water toe tot ze bedekt zijn. Breng aan de kook op een hoog vuur en laat 25 tot 30 minuten koken.
-
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en bewaar ze in de hete pan (van het vuur af). Stamp de aardappelen fijn en voeg de veganistische boter, knoflook, zout en zwarte peper toe. Mix tot een gladde massa.
-
Bereid de Burger Very Chick volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Serveer de Burger Very Chick met de aardappelpuree en geroosterde groenten.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
