Ingrediënten
Voor de kipmarinade
- 640 g De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
- 1 el citroensap
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 - 3 teentjes knoflook
- 2 tl gember fijngeraspt
- 1 tl garam masala
- 1 tl komijn
- 1 tl koriander
- 1 tl cayennepeper
- 1/2 tl mosterdzaad
- 4 el olie
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 ui fijn gesneden
- 1/2 tl zout
Bereiden
-
Begin het recept van deze vegan curry met het voorbereiden van de vegan kip. Meng het citroensap, Poulettekes, azijn, knoflook en gember samen in een grote mengkom met de garam masala, komijn, koriander, cayennepeper en zwarte mosterdzaden. Bedek de kom en laat marineren voor minimaal 4 uur.
-
Verwarm de olie in een grote pan op medium warm vuur en voeg de kruiden, ui en zout toe.
-
Roer goed door tot de ui gaar is (goudbruine kleur). Zet het vuur iets zachter en voeg de gemarineerde vegan Poulettekes toe.
-
Bak de vegan Poulettekes voor vijf minuten en roer ondertussen goed door. Voeg een scheut water toe en verlaag het vuur. Plaats de deksel op de pan en laat de pan pruttelen voor een extra vijf minuten.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
