Ingrediënten
- 1 pakje van De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
- Als versiering: 1 pakje De Vegetarische Slager Veganistische speckjes Specks'kes Fumés
- 400 gram penne rigate
- handvol kerstomaten
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- olijfolie
Voor de Pesto
- bosje basilicum
- bosje peterselie
- 1 theelepel pijnboompitten
- 2 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1/2 citroen
- 4 eetlepels vegan Parmezaanse kaas
- 1 theelepel chilivlokken
- snufje zout en peper
Bereiden
-
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen. Was en halveer de cherrytomaatjes en zet ze apart voor later gebruik.
-
Was de basilicum en peterselie en droog goed. Doe de basilicum, peterselie, geroosterde pijnboompitten, extra vierge olijfolie, sap van 1/2 citroen, Parmezaan, chilivlokken, zout en peper naar keuze in een blender. Pureer tot een gladde pasta.
-
Voeg de pesto op kamertemperatuur toe aan je pasta. Bewaar de pesto voor later gebruik. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de vegan Poulettekes met het uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en provinciale kruiden. Wil je een versie met Specks'kes Fumés als topping? Bak ze dan in een andere pan tot ze ook knapperig zijn.
-
Serveer de pestopasta in een ondiepe schaal, bestrooi met gehalveerde kerstomaatjes en werk af met de krokante Poulettekes. Tot slot kun je er nog wat veganistische Speckjes overheen strooien als extra versiering.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
