Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Poulettekes De Vegetarische Slager
- 1 sjalotje grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook grof gesnipperd
- gember
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- chilipoeder
- 1 blik tomaten
- 1 chilipeper
- zout
- 150 ml water
- 1 tl garam masala
- korianderblaadjes
Bereiden
-
Serveer met volkoren paratha (te vinden in de vriezer bij de supermarkt of Aziatische toko).
-
Snipper de sjalot, pel de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd deze ook fijn. Verwijder de lijsten uit de rode peper en snijd fijn. Doe olie in een wokpan en bak hierin de sjalot, knoflook, peper en gember samen op laag vuur. Voeg na vijf minuten de vegan Poulettekes toe en bak ze goudbruin.
-
Voeg de kurkuma, koriander, komijn, garam masala en chilipoeder toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat het geheel pruttelen. Bereid ondertussen de paratha’s in een koekenpan met antiaanbaklaag op ongeveer 5 minuten per zijde op middelhoog vuur.
-
Voeg tenslotte 150 ml water, kokosmelk of soja cuisine toe aan de pan met de vegan Poulettekes. Warm nog even goed door, garneer met koriander en serveer met de volkoren paratha’s.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
