Ingrediënten
- 750 gram pasta
- 1 grote broccoli
- 1 pompoen
- 2 rode uien
- 1 handvol verse tijm
- 1 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 50 gram boter
- 80 gram bloem
- 700 ml melk
- geraspte kaas
- nootmuskaat
- zout en peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine blokjes. Doe de blokjes butternut in een kom, voeg 2 eetlepels olijfolie, de komijn, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Laat 20 minuten bakken op een zacht vuurtje.
-
Snij de uien in reepjes en pers de knoflook. Verhit een beetje olie, voeg de uienreepjes en de knoflook toe, dek de pan af en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje garen. Snijd de broccoli in partjes en voeg ze toe bij de gekookte uien. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens 150 ml water, tijm en zout toe. Laat het water ongeveer 10 minuten sudderen.
-
Laat voor de béchamel de boter in een kleine pan smelten en voeg de bloem toe wanneer de boter gesmolten is. Giet er dan al kloppend de melk bij. Blijf opkloppen tot de melk dikker wordt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
-
Kook de pasta en de knoedels in een pan met olie. Meng in een schaal de pasta, gehaktballetjes, butternut en broccoli. Voeg de béchamelsaus en de geraspte kaas toe. Plaats uw gerecht onder de grill voor 10 minuten en geniet!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Groene Thaise Curry
Voor deze lekkere vegan groene Thaise curry maken we gebruik van de Poulettekes van De Vegetarische Slager. Deze stukjes vleesch hebben de structuur van kip en doen aan smaakbeleving niet onder voor kipfilet.
20 minutes
2 servings
-
Sticky Boulettes Very Chouettes Lolly’s met sesamzaadjes
De lekkerste vegetarische kersthapjes in de vorm van heerlijk vlezige lolly's. Ze zijn in een paar minuten klaar en zijn een plezier om te serveren. Klaar om af te vinken op je vegetarische kersthapjeslijstje!
0 minutes
4 servings
-
Gevulde paprika met Le Gehack Super Hâché en rijst
Dit recept met paprika is een ideaal gerecht om jezelf en je geliefden te verwennen tijdens de week. Een smaakvol gerecht dat eender welke avond opfleurt. Neem de overheerlijke aroma’s op terwijl deze vegan gevulde paprika’s in een hete oven bakken. Serveer ze meteen uit de oven. Dit recept met gevulde paprika komt vast en zeker op je lijstje met favoriete gerechten!
35 minutes
4 servings
-
Gehaktschotel Parmentier met Le Gehackt Super Hâché
Vegan Gehackt super Hâché, tijm en tomaten gaan perfect samen in dit recept voor een gehaktschotel Parmentier. Na een lange dag wordt er vast en zeker door de hele familie ongeduldig uitgekeken naar dit vegan gerecht. Het simpel motief bovenaan zorgt voor een aantrekkelijke afwerking.
30 minutes
4 servings
-
Paddenstoelenragout met Poulettekes
Een paddestoelenragout die elke kersttafel zal opvrolijken. Chanterelle paddestoelen zorgen voor heerlijke bite in dit vegan ragout recept. Geserveerd in een rijke wijnsaus met lichte aardappeldumplings is dit het ideale gerecht voor een vrolijke kerst en een zalig diner!
60 minutes
4 servings
-
Vegan kerstkrans met Poulettekes, vijgen en veenbessen
Dit recept voor een veganistische kerstkrans heeft het kerstdiner helemaal ingepakt. Een sappige vulling van vegan poulettekes, noten en gedroogd fruit in een goudbruine bladerdeeg. Een feestelijke traktatie voor vrienden en familie!
30 minutes
4 servings
-
Gegratineerde pasta en gehaktballetjes van @alia.rds
Een goede pasta en knoedel gratin, een warm gerecht precies zoals we het graag hebben. Een eenvoudig en origineel recept, een echte traktatie!
10 minutes
6 servings
-
Denny's roti met vegan Poulettekes
Deze roti is op basis van een fantastisch familierecept uit de Indiase/Pakistaanse keuken en wordt ook wel ‘Roti van ons tante’ genoemd. In elk geval door Denny, die het met ons deelde. Het is geschikt voor twee personen, maar kan in veelvoud ook een heel voetbalteam geluckig maken, zo is gebleken. Speciaal voor de fijnproever, met danck aan Denny én familie.
15 minutes
2 servings
-
Zatte Braad Saucissen met bier
Mis deze vegetarische sandwich met geroosterde worst en zuurkool niet. Kook de zuurkool even in je favoriete biertje en je barbecue is klaar!
10 minutes
4 servings
