Ingrediënten
- 750 gram pasta
- 1 grote broccoli
- 1 pompoen
- 2 rode uien
- 1 handvol verse tijm
- 1 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 50 gram boter
- 80 gram bloem
- 700 ml melk
- geraspte kaas
- nootmuskaat
- zout en peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine blokjes. Doe de blokjes butternut in een kom, voeg 2 eetlepels olijfolie, de komijn, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Laat 20 minuten bakken op een zacht vuurtje.
-
Snij de uien in reepjes en pers de knoflook. Verhit een beetje olie, voeg de uienreepjes en de knoflook toe, dek de pan af en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje garen. Snijd de broccoli in partjes en voeg ze toe bij de gekookte uien. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens 150 ml water, tijm en zout toe. Laat het water ongeveer 10 minuten sudderen.
-
Laat voor de béchamel de boter in een kleine pan smelten en voeg de bloem toe wanneer de boter gesmolten is. Giet er dan al kloppend de melk bij. Blijf opkloppen tot de melk dikker wordt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
-
Kook de pasta en de knoedels in een pan met olie. Meng in een schaal de pasta, gehaktballetjes, butternut en broccoli. Voeg de béchamelsaus en de geraspte kaas toe. Plaats uw gerecht onder de grill voor 10 minuten en geniet!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
