Ingrediënten
- 750 gram pasta
- 1 grote broccoli
- 1 pompoen
- 2 rode uien
- 1 handvol verse tijm
- 1 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 50 gram boter
- 80 gram bloem
- 700 ml melk
- geraspte kaas
- nootmuskaat
- zout en peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine blokjes. Doe de blokjes butternut in een kom, voeg 2 eetlepels olijfolie, de komijn, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Laat 20 minuten bakken op een zacht vuurtje.
-
Snij de uien in reepjes en pers de knoflook. Verhit een beetje olie, voeg de uienreepjes en de knoflook toe, dek de pan af en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje garen. Snijd de broccoli in partjes en voeg ze toe bij de gekookte uien. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens 150 ml water, tijm en zout toe. Laat het water ongeveer 10 minuten sudderen.
-
Laat voor de béchamel de boter in een kleine pan smelten en voeg de bloem toe wanneer de boter gesmolten is. Giet er dan al kloppend de melk bij. Blijf opkloppen tot de melk dikker wordt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
-
Kook de pasta en de knoedels in een pan met olie. Meng in een schaal de pasta, gehaktballetjes, butternut en broccoli. Voeg de béchamelsaus en de geraspte kaas toe. Plaats uw gerecht onder de grill voor 10 minuten en geniet!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
