Ingrediënten
- 400 gram (2 bakjes) Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager
- 1500 gram aardappelen
- 75 gram plantaardige margarine
- 1 soeplepel mosterd
- 6 wortels
- 4 stengels selder
- 1 prei (ongeveer 200g)
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 4 takjes verse tijm of 2 soeplepels gedroogde tijm
- 3 soeplepels tomatenpuree
- 3 soeplepels bloem
- 3 - 4 soeplepels Worcestershire saus
- 100 ml rode wijn
- 300 ml verse groentebouillon
- zout
- peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de aardappel, snijd ze in 4, plaats ze in een kom en bedek ze met koud water. Voeg een beetje zout toe. Breng aan de kook op hoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten, tot de aardappels klaar zijn.
-
Giet het water af, plet de aardappelen en voeg mosterd en 25g plantaardige margarine toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.
-
In tussentijd, maak de wortels, de selder en de prij schoon en snijd ze in schijfjes. Pel en snijd de ui en de look fijn. Bij gebruik van verse tijm, pluk de bladeren van de takjes.
-
Verwarm 50g plantaardige margarine in een grote pan. Bak de wortels, selder, prij en uien gedurende ongeveer 4 minuten. Voeg de look en tijm toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg de tomatenpasta of tomatenpuree toe en kook het geheel nog 1 minuut verder. Voeg het vegan Le Gehakt super Hâché toe.
-
Roer de bloem door het geheel. Voeg daarna al roerend de wijn, de Worcestershire saus en de groentebouillon toe. Kruid af met peper en zout.
-
Verdeel het geheel over de ovenschotel en bedek met een laag aardappelpuree. Decoreer de aardappelpuree met een vork.
-
Bak in de oven gedurende 30 minuten, tot de puree goudbruin kleurt.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
