Ingrediënten
- 400 gram (2 bakjes) Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager
- 150 gram langkorrelige rijst
- 4 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 ui
- 4 lente-uitjes
- 3 soeplepels plantaardige olie
- 1 soeplepel paprikapoeder (gerookt)
- 4 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 soeplepels tomatenpuree
- 7 soeplepels tomatenketchup
- 350 ml groentebouillon
- 50 gram vegan geraspte mozzarella
- zout
- peper
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en giet af.
-
In tussentijd: snijdt het topje van de paprika’s en maak ze schoon zodat ze gevuld kunnen worden. Plaats ze rechtop in de ovenschotel.
-
Snijdt het topje van de gele en rode paprika in kleine sukjes.
-
Pel en snijd de ui. Snijd de lente-uitjes fijn, houd de witte en groene ringen apart.
-
Verwarm de olie in een grote pan en bak er de gesneden ui en paprikastukjes in gedurende 3 minuten. Voeg het paprikapoeder, de tijm en de tomatenpuree toe en laat gedurende een minuut bakken. Voeg het vegan gehakt, de witte ringen lente-ui, de rijst, de ketchup en 200ml groentebouillon toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.
-
Vul de rode paprika’s met de mix van vegan gehakt. Giet de rest van de bouillon in de ovenschotel, rond de gevulde paprika’s.
-
Plaats de schotel in de oven gedurende 30-40 minuten. Bedek de paprika’s na 15 minuten met de vegan kaas en dek de schotel af met een deksel of aluminium folie.
-
Serveer warm samen met de groene ringen van de lente-ui.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
