Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Braad Saucisse
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 zoete appel ± 150 g (bijvorbeeld Elstar)
- 1 zure appel ± 200 g (bijvorbeeld Goudrenet)
- 2.5 el olijfolie
- 1 ui
- 400 g knolselderij
- 1 zakje Knorr jus met uitjes
- zout
Bereiden
-
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn in halve ringen.
-
Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout gaar gedurende 10-15 minuten. Kook de appelstukjes de laatste 7 minuten mee.
-
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui al omscheppend 2 minuten op een halfhoog vuur.
-
Leg de Braad Saucisse tussen de uien en bak ze rondom bruin. Breng 250 ml water aan de kook en voeg de inhoud van het zakje Jus met uitjes toe. Verwarm 1 minuut al roerende op een laag vuur tot een gebonden jus en houd hem warm.
-
Giet de aardappelen goed af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met het appelmengsel fijn. Voeg zo nodig wat van het kookwater toe zodat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de Braad Saucisse, gebakken uien en jus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
