Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Braad Saucisse
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 zoete appel ± 150 g (bijvorbeeld Elstar)
- 1 zure appel ± 200 g (bijvorbeeld Goudrenet)
- 2.5 el olijfolie
- 1 ui
- 400 g knolselderij
- 1 zakje Knorr jus met uitjes
- zout
Bereiden
-
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn in halve ringen.
-
Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout gaar gedurende 10-15 minuten. Kook de appelstukjes de laatste 7 minuten mee.
-
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui al omscheppend 2 minuten op een halfhoog vuur.
-
Leg de Braad Saucisse tussen de uien en bak ze rondom bruin. Breng 250 ml water aan de kook en voeg de inhoud van het zakje Jus met uitjes toe. Verwarm 1 minuut al roerende op een laag vuur tot een gebonden jus en houd hem warm.
-
Giet de aardappelen goed af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met het appelmengsel fijn. Voeg zo nodig wat van het kookwater toe zodat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de Braad Saucisse, gebakken uien en jus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
