Ingrediënten
- 2 bakjes (320 g) Poulettekes
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el Cajunkruiden
- 8 kleine taco schelpen (gordita's)
- 2 kropjes little gem sla (of 1 krop ijsbergsla), fijngesneden
- 50 g pompoenpitten, geroosterd
- 3 el korianderblaadjes
- 1 limoen in partjes gesneden
Gegrilde ananassalsa
- 0.5 ananas
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 verse jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
- 1 el fijngehakte koriander
Limoencrema
- 100 g (vegan) yoghurt
- 3 el Hellmann's (Vehan) mayonaise
- 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Voor de ananassalsa; schil de ananas, snijd in plakken van ± 6 mm dik en bestrijk licht met 1 eetlepel olie. Gril de plakken aan beide kanten tot de ananas net zacht is en grillstrepen heeft. Haal van de BBQ, laat even afkoelen en snijd in kleine blokjes. Meng met de rode ui, jalapeñopeper en koriander en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng voor de crema de yoghurt met de mayonaise, sap en schil van 2 limoenen en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng de Poulettekes met olie en cajunkruiden. Rijg de Poulettekes losjes op satéprikkers. Rooster de spiesjes enkele minuten rondom op de BBQ tot de Poulettekes bruin en goed warm zijn.
-
Rooster de gordita’s kort aan beide kanten en beleg ze met little gem, salsa, crema, pompoenpitten en koriander. Trek de Poulettekes van het spiesje en leg erop. Besprenkel met limoensap.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
