Ingrediënten
- 2 bakjes (320 g) Poulettekes
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el Cajunkruiden
- 8 kleine taco schelpen (gordita's)
- 2 kropjes little gem sla (of 1 krop ijsbergsla), fijngesneden
- 50 g pompoenpitten, geroosterd
- 3 el korianderblaadjes
- 1 limoen in partjes gesneden
Gegrilde ananassalsa
- 0.5 ananas
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 verse jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
- 1 el fijngehakte koriander
Limoencrema
- 100 g (vegan) yoghurt
- 3 el Hellmann's (Vehan) mayonaise
- 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Voor de ananassalsa; schil de ananas, snijd in plakken van ± 6 mm dik en bestrijk licht met 1 eetlepel olie. Gril de plakken aan beide kanten tot de ananas net zacht is en grillstrepen heeft. Haal van de BBQ, laat even afkoelen en snijd in kleine blokjes. Meng met de rode ui, jalapeñopeper en koriander en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng voor de crema de yoghurt met de mayonaise, sap en schil van 2 limoenen en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng de Poulettekes met olie en cajunkruiden. Rijg de Poulettekes losjes op satéprikkers. Rooster de spiesjes enkele minuten rondom op de BBQ tot de Poulettekes bruin en goed warm zijn.
-
Rooster de gordita’s kort aan beide kanten en beleg ze met little gem, salsa, crema, pompoenpitten en koriander. Trek de Poulettekes van het spiesje en leg erop. Besprenkel met limoensap.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
