Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Poulettekes
- 1 rode peper
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 stengel citroengras
- 50 g verse peultjes
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 0.5 limoen
- 4 takjes koriander
- 130 g kleefrijst
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl olijfolie
- peper
- zout
- 400 ml kokosmelk light
- 100 ml Knorr groentebouillon
- eventueel 1 el kokosschilfers om te garneren
Bereiden
-
Maak de rode peper, schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper grof. Snijd de lente-uitjes grof. Pel en hak de knolfook fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem grof. Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snijd de rest fijn.
-
Haal de peultjes af en halveer ze. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Pers de limoen uit. Snijd de korianderblaadjes en de steeltjes van de koriander grof. Houd de blaadjes van 2 takjes apart voor de garnering.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Doe intussen de rode peper, lente-ui, knoflook, gemberwortel, citroengras, limoensap, koriander, komijn, olijfolie en peper en zout naar smaak in de kom van de blender en blend het tot een currypasta.
-
Verwarm de currypasta in een pan gedurende 3 minuten op een laag vuur. Voeg de sugarsnaps en de paprika’s toe en bak al omscheppend ± 3 minuten tot de groenten zacht beginnen worden.
-
Voeg al roerende de kokosmelk toe en laat 5 minuten op een laag vuur sudderen. Voeg de Poulettekes toe en schep alles goed om, laat de curry nog ± 5 minuten sudderen. Schep de rijst in kommen, schep de curry erop en garneer naar wens met kokosschilfers en de blaadjes koriander.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
