Ingrediënten
- 4 sesambroodjes
- 2 bakjes (320 g) Le Burger
- 2 el zonnebloemolie
- 4 plakken (vegan) cheddar kaas
- 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el mosterd
- 0.75 krop ijsbergsla, julienne
- 1 rode ui, in ringen
- 4 plakken augurk
- versgemalen peper naar smaack
- zout naar smaack
BBQ-saus basilicum-tomaat
- 2 el boter of zonnebloemole
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el kristalsuiker
- 3 el sherryazijn
- 2 el barbecuesaus
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in kleine blockjes
- 2 basilicumblaadjes, fijngehakt
Bereiden
-
Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot circa 200 °C is bereikt bij het grillrooster.
-
Verhit, voor de BBQ-saus, boter of olie in een pan en fruit hierin de sjalot. Als deze zacht is geworden, voeg je suiker toe. Roer goed door en laat licht karamelliseren. Blus af met sherryazijn en voeg BBQ-saus toe. Warm goed door en haal daarna de pan van het vuur. Voeg de tomaat en basilicum toe en breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de broodjes open en toast kort op de hete grill. Bestrijk de Le Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Plaats de burgers op de BBQ en gril aan beide kanten ± 2 minuten tot ze warm zijn en grilstrepen hebben. Smelt op iedere burger een plak kaas.
-
Bestrijk de onderzijde van de broodjes een beetje mayonaise en mosterd. Verdeel de sla en uienringen over de broodjes. Leg op ieder broodje een burger en garneer met een plak augurk en BBQ-saus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
