Ingrediënten
- 140 g bloemkool in roosjes
- 100 g wortelen in gesneden stukjes
- 60 g bleekselder in in gesneden staafjes
- olijfolie
- 20 g sjalot fijngesneden
- vers gemalen zwarte peper
- 52 ml Elixir d'Anvers
- 300 ml water
- 120 ml plantaardige room
- 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
- tuinkruiden
- 280 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 100 g bladspinazie
- Maizena Express voor Witte Sauzen
- aardappelen
Bereiden
-
Kook de bloemkool roosjes, de dun gesneden wortelen en bleekselder tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water. Zet even aan de kant.
-
Verhit wat olijfolie in een pan en stoof er de fijngesneden sjalot in aan. Kruid met peper.
-
Blus met Elixir d’Anvers en laat de alcohol verdampen.
-
Voeg vervolgens het water, de plantaardige room en de groentebouillon toe en breng aan de kook.
-
Kruid, naar eigen smaak, de saus af met tuinkruiden.
-
Neem een aparte pan en verhit deze met wat olie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om.
-
Voeg de vegan Poulettekes toe aan de saus en de bloemkool, de wortel en de bleekselder.
-
Breng het mengsel aan de kook, voeg de bladspinazie toe en laat deze kort garen in de saus.
-
Bind indien gewenst met de Maizena voor een mooi gebonden saus.
-
Serveertip: serveer met gekookte aardappelen.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
