Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken -  Recept afbeelding

Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken.

Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.

30 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 200 g sjalot in partjes gesneden
  • 240 g kastanjechampignons in 4 gesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • tijm
  • 20 cl vegan kriekbier
  • 280 g krieken op siroop
  • 2 eetlepels Knorr vloeibare groentebouillon
  • 280 ml water
  • Maizena Express voor bruine sauzen
  • vegan mayonaise
  • witloof
  • radijsjes
  • frieten (gebakken in plantaardige olie)

Bereiden

  • Verhit olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de sjalot en champignons aan in de pan. Voeg vervolgens de vegan Poulettekes toe en bak ongeveer 3 minuten, roer de Poulettekes halverwege om.

  • Voeg tijm en versgemalen zwarte peper toe en laat even meebakken.

  • Blus de vegan Poulettekes met het kriekbier en voeg de krieken op siroop toe.

  • Voeg vervolgens de groentebouillon en het water toe en breng het geheel aan de kook.

  • Laat 5 minuten sudderen en voeg al roerend Maïzena voor bruine sauzen toe. Laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden.

  • Serveertip: serveer het stoofpotje met vegan mayonaise, een salade van witloof en radijs & frietjes

Waar te vinden Knorr vloeibare groentebouillon : https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/vloeibare-bouillon/groenten-150-ml.html

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

JPEG - The Vegetarian Butcher/DVS website assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel