Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes -  Recept afbeelding

Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes.

Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.

30 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 800 ml water
  • 16 g Knorr groentebouillon
  • 80 g wortel in dunne reepjes gesneden
  • 80 g prei in dunne reepjes gesneden
  • 80 g bleekselder in dunne reepjes gesneden
  • 200 ml plantaardige room
  • 40 g Maizena Express voor witte sauzen
  • 320 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 1 el Knorr vloeibare groentebouillon
  • bieslook fijngesneden
  • brood

Bereiden

  • Breng het water aan de kook en voeg al roerend de groentebouillon toe.

  • Kook hierin de gesneden prei, wortel en bleekselder beetgaar. Haal de groenten uit de bouillon en spoel daarna af onder koud water.

  • Voeg aan de bouillon de plantaardige room toe en breng terug aan de kook.

  • Voeg al roerend de Maizena Express voor witte sauzen toe en laat 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden.

  • Voeg de vegan Poulettekes en de groenten toe en laat goed warm worden.

  • Breng op smaak met de Knorr vloeibare groentebouillon.

  • Serveertip: werk het gerecht af met wat fijngesneden bieslook en serveer met brood.

Waar te vinden Knorr vloeibare groentebouillon : https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/vloeibare-bouillon/groenten-150-ml.html

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

JPEG - The Vegetarian Butcher/DVS website assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel