Ingrediënten
- 120 g gele wortel in stukjes
- 120 g broccoli in roosjes
- 160 ml water
- 200 ml plantaardige room
- 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
- 20 g Maizena Express voor witte sauzen
- versgemalen zwarte peper
- 12 g dragon
- olijfolie
- 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 160 g jonagold in kleine blokjes gesneden
- 24 g suiker
- 32 ml vegan appelazijn
- 40 ml Hasseltse oude jenever
- aardappelpuree
- waterkers
Bereiden
-
Kook de gele wortelstukjes en de broccoli roosjes beetgaar en spoel daarna af onder koud water.
-
Breng het water samen met groentebouillon en de plantaardige room aan de kook.
-
Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de saus te binden.
-
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en dragon. Laat de saus even staan.
-
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en draai halverwege om.
-
Voeg de appeltjes toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
-
Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit kort karamelliseren in de pan.
-
Blus de vegan Poulettekes met de appelazijn en de Hasseltse jenever en voeg dit toe aan de reeds bekomen saus alsook de reeds gekookte groenten.
-
Serveertip: serveer het gerecht met puree en garneer met verse waterkers.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
