Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes -  Recept afbeelding

Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes.

Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.

30 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 120 g gele wortel in stukjes
  • 120 g broccoli in roosjes
  • 160 ml water
  • 200 ml plantaardige room
  • 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
  • 20 g Maizena Express voor witte sauzen
  • versgemalen zwarte peper
  • 12 g dragon
  • olijfolie
  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 160 g jonagold in kleine blokjes gesneden
  • 24 g suiker
  • 32 ml vegan appelazijn
  • 40 ml Hasseltse oude jenever
  • aardappelpuree
  • waterkers

Bereiden

  • Kook de gele wortelstukjes en de broccoli roosjes beetgaar en spoel daarna af onder koud water.

  • Breng het water samen met groentebouillon en de plantaardige room aan de kook.

  • Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de saus te binden.

  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en dragon. Laat de saus even staan.

  • Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en draai halverwege om.

  • Voeg de appeltjes toe en bak ongeveer 1 minuut mee.

  • Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit kort karamelliseren in de pan.

  • Blus de vegan Poulettekes met de appelazijn en de Hasseltse jenever en voeg dit toe aan de reeds bekomen saus alsook de reeds gekookte groenten.

  • Serveertip: serveer het gerecht met puree en garneer met verse waterkers.

Waar te vinden Knorr vloeibare groentebouillon : https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/vloeibare-bouillon/groenten-150-ml.html

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

JPEG - The Vegetarian Butcher/DVS website assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel