Ingrediënten
- 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- olijfolie
- 20 g sjalot fijngesneden
- 120 g champignons in 4 gesneden
- 120 g zilverui (vers of diepvries)
- tijm
- 500 ml Leuvense Pils (bijv. Stella)
- versgemalen zwarte peper
- 150 g aalbessengelei (te verkrijgen in de supermarkt)
- 500 ml water
- 75 g Maizena Express voor Bruine Sauzen
- kroketten
Bereiden
-
Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om. Houd de vegan Poulettekes even apart
-
Verhit opnieuw olie in een pan en bak hierin de sjalot, de champignons en de zilverui
-
Voeg tijm en versgemalen zwarte peper toe en laat even meebakken
-
Blus het geheel met de Leuvense Pils en voeg de aalbessengelei toe. Laat de alcohol even verdampen
-
Voeg de gebakken vegan Poulettekes toe aan de pan
-
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook
-
Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 min zachtjes koken
-
Serveertip: serveer het gerecht met kroketjes
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
