Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils -  Recept afbeelding

Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils.

Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.

30 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • olijfolie
  • 20 g sjalot fijngesneden
  • 120 g champignons in 4 gesneden
  • 120 g zilverui (vers of diepvries)
  • tijm
  • 500 ml Leuvense Pils (bijv. Stella)
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 g aalbessengelei (te verkrijgen in de supermarkt)
  • 500 ml water
  • 75 g Maizena Express voor Bruine Sauzen
  • kroketten

Bereiden

  • Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om. Houd de vegan Poulettekes even apart

  • Verhit opnieuw olie in een pan en bak hierin de sjalot, de champignons en de zilverui

  • Voeg tijm en versgemalen zwarte peper toe en laat even meebakken

  • Blus het geheel met de Leuvense Pils en voeg de aalbessengelei toe. Laat de alcohol even verdampen

  • Voeg de gebakken vegan Poulettekes toe aan de pan

  • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook

  • Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 min zachtjes koken

  • Serveertip: serveer het gerecht met kroketjes

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

JPEG - The Vegetarian Butcher/DVS website assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel