Ingrediënten
- 240 g krielaardappelen
- 180 g fijne groene boontjes
- 300 ml water
- 1.5 el Knorr vloeibare Groentebouillon
- 30 g vegan (graan)mosterd
- 90 g vegan luikse siroop
- 30 g Maizena Express voor witte sauzen
- 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 120 g rode ui
- 30 ml vegan witte wijnazijn
- brood
Bereiden
-
Snijd de krielaardappelen in kwartjes en kook deze tot ze beetgaar zijn.
-
Kook de groene boontjes tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water.
-
Breng het water, de groentebouillon, de graanmosterd en de luikse siroop aan de kook.
-
Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden. Houd de saus even apart.
-
Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en keer halverwege om. Voeg de krielaardappelen toe en bak deze mee aan in de pan.
-
Voeg de rode ui toe en laat meebakken.
-
Voeg de groene boontjes toe en blus het geheel met de witte wijnazijn.
-
Voeg als laatste stap de reeds bekomen saus toe aan het stoofpotje en roer alles goed door elkaar.
-
Serveertip: serveer het stoofpotje met brood.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
