Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes -  Recept afbeelding

Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes.

Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.

30 minuten 

4 porties

Ingrediënten

  • 240 g krielaardappelen
  • 180 g fijne groene boontjes
  • 300 ml water
  • 1.5 el Knorr vloeibare Groentebouillon
  • 30 g vegan (graan)mosterd
  • 90 g vegan luikse siroop
  • 30 g Maizena Express voor witte sauzen
  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 120 g rode ui
  • 30 ml vegan witte wijnazijn
  • brood

Bereiden

  • Snijd de krielaardappelen in kwartjes en kook deze tot ze beetgaar zijn.

  • Kook de groene boontjes tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water.

  • Breng het water, de groentebouillon, de graanmosterd en de luikse siroop aan de kook.

  • Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden. Houd de saus even apart.

  • Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en keer halverwege om. Voeg de krielaardappelen toe en bak deze mee aan in de pan.

  • Voeg de rode ui toe en laat meebakken.

  • Voeg de groene boontjes toe en blus het geheel met de witte wijnazijn.

  • Voeg als laatste stap de reeds bekomen saus toe aan het stoofpotje en roer alles goed door elkaar.

  • Serveertip: serveer het stoofpotje met brood.

Waar te vinden Knorr vloeibare groentebouillon : https://www.knorr.com/be/nl/producten/bouillon/vloeibare-bouillon/groenten-150-ml.html

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

JPEG - The Vegetarian Butcher/DVS website assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel