Ingrediënten
- 1 bakje (200 g) Le Gehackt Super Hâché
- 9 lasagnebladen
- 2.5 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 600 g gebakken Italiaanse groenten (met wortelen, courgette, uien, paprika en prei)
- 600 ml kant-en-klare tomatensaus (uit fles of pot)
- 2 el tomatenpuree
- 2 el gedroogde oregano
- 25 g bloem
- 350 ml ongezoete havermelk
- 2 el edelgistvlokken
- 1 snuifje nootmuskaat
- zout
- peper
Bereiden
-
Pel en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de knoflook met de gebakken groenten 5 minuten.
-
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuurtje met het deksel op de pan. Voeg het Gehackt Super Hâché toe en haal de pan van het vuur.
-
Verwarm 1½ eetlepel olijfolie in een steelpan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Laat de bloem ± 5 minuten bakken in de olie op een laag vuur. Roer regelmatig om. Voeg geleidelijk de havermelk toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de gistvlokken en de nootmuskaat toe en kook de saus al roerend tot er een gladde saus (bechamel) ontstaat. Kruid naar smaak af met peper en zout.
-
Giet een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Leg 2 lasagnevellen in de schaal. Giet 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en bedek met 2 blaadjes lasagne. Herhaal deze lagen totdat alle lasagnebladen en saus opgebruikt zijn en werk af met een laagje bechamelsaus.
-
Laat de lasagne +- 35 minuten garen in de oven. Dek de schaal eventueel halverwege de bereiding af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te gaar wordt. Eet smakelijk!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
