Ingrediënten
- 1 bakje (200 g) Le Gehackt Super Hâché
- 9 lasagnebladen
- 2.5 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 600 g gebakken Italiaanse groenten (met wortelen, courgette, uien, paprika en prei)
- 600 ml kant-en-klare tomatensaus (uit fles of pot)
- 2 el tomatenpuree
- 2 el gedroogde oregano
- 25 g bloem
- 350 ml ongezoete havermelk
- 2 el edelgistvlokken
- 1 snuifje nootmuskaat
- zout
- peper
Bereiden
-
Pel en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de knoflook met de gebakken groenten 5 minuten.
-
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuurtje met het deksel op de pan. Voeg het Gehackt Super Hâché toe en haal de pan van het vuur.
-
Verwarm 1½ eetlepel olijfolie in een steelpan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Laat de bloem ± 5 minuten bakken in de olie op een laag vuur. Roer regelmatig om. Voeg geleidelijk de havermelk toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de gistvlokken en de nootmuskaat toe en kook de saus al roerend tot er een gladde saus (bechamel) ontstaat. Kruid naar smaak af met peper en zout.
-
Giet een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Leg 2 lasagnevellen in de schaal. Giet 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en bedek met 2 blaadjes lasagne. Herhaal deze lagen totdat alle lasagnebladen en saus opgebruikt zijn en werk af met een laagje bechamelsaus.
-
Laat de lasagne +- 35 minuten garen in de oven. Dek de schaal eventueel halverwege de bereiding af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te gaar wordt. Eet smakelijk!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
