Ingrediënten
- 1 pot tomatensaus
- 16 lasagnebladen
- 2 pakken (380g) van vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 1/2 theelepel peper
- 1 1/2 theelepel zout
- 500 g geraspte (vegan) kaas
- 12 verse basilicumbladen
- verse peterselie
Bereiden
-
Klik hier om de receptvideo te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=4hvQZlRFYwI&feature=youtu.be
-
Voorverwarm de oven op 180°. Giet 1/3e van de pot tomatensaus in de bodem van een middelgrote rechthoekige ovenschaal en bewaar het voor later.
-
Giet 3 kopjes water en 1 theelepel zout in een grote pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de lasagnebladen toe en kook deze gedurende 4-5 minuten tot ze al dente zijn. Giet het hete water af en spoel de pasta af met koud water om het kookproces te stoppen. *Tip: gebruik koud water om voorzichtig de lasagnebladen die aan elkaar plakken te scheiden.
-
Verhit 2 eetlepels olie in een middelgrote pan op middellaag vuur. Bak de plantaardige Poulettekes van De Vegetarische Slager samen met een geplet teentje knoflook, de gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de Poulettekes totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
-
Leg de gekookte lasagnebladen op een propere en vlakke ondergrond. Gebruik een keukenschaar of mes om de bladen horizontaal in het midden te snijden, in totaal moeten er dus 32 stukjes zijn. Verdeel 1 eetlepel tomatensaus over 16 pastabladen.
-
Bedek de helft van de lasagne bladen (16 stukjes) met tomatensaus en geraspte kaas en leg voorzichtig de andere helft (16 niet bedekte pastabladen) over de pastabladen met tomatensaus en kaas zodat deze bedekt zijn.
-
Plaats 1 basilicumblad verticaal aan een van de uiteinden van de pastabladen, met daarop 2 stukjes gekruide vegan Poulettekes; rol voorzichtig op tot een rolletje.
-
Herhaal dit voor de rest van de pastabladen. Als het klaar is, leg dan voorzichtig de gevulde lasagne rolletjes in de ovenschaal met tomatensaus.
-
Verdeel de resterende saus over de lasagne rolletjes en bedek de schaal met aluminiumfolie. Bak gedurende 7-8 minuten in de oven voordat je de aluminiumfolie verwijdert, verdeel de rest van de geraspte kaas over de lasagne rolletjes en laat nog 2-4 minuten bakken totdat de kaas goudbruin en gesmolten is.
-
Serveer de warme pasta met een lekkere groene salade en wat verse peterselie, puur GENIETEN.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
