Ingrediënten
- 1 rode ui in ringetjes gesneden
- limoensap van 1 limoen
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 gele paprika in blokjes gesneden
- 2 teentjes look fijn gesneden
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 800 gram tomatenblokjes in blik (2 blikken)
- 1 jalapeño peper in ringetjes gesneden
- 400 gram rode kidneybonen in blik (1 blik)
- 1 bakje (400 gram) Le Gehackt Super Hâché
- 2 verse maïskolven gekookt
- 8 taco schelpen
- 5 gram koriander grof gehakt
- 8 blaadjes sla
- plantaardige olie
Bereiden
-
Marineer de uiringen in het sap van de limoen en zet opzij.
-
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de paprika’s, look, komijn en paprika poeder gedurende 3 minuten.
-
Voeg de tomatenblokjes en jalapeno peper aan de pan toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
-
Spoel de kidney beans in een vergiet met koud lopend water en voeg ze toe in de pan samen met Le Gehackt Super Hâché. Laat het Gehackt warm worden in de saus gedurende 5 minuten en voeg peper en zout toe naar smaak.
-
Verwarm een grill pan en grill de maïs kolven gedurende 5 minuten.
-
Verwarm de taco schelpen volgens de verpakking.
-
Snijd de mais van de kolven en voeg toe aan de saus
-
Serveer de chili in de taco schelpen met sla, vers gehakte koriander en de gemarineerde ui.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
