Ingrediënten
- 1 rode ui in ringetjes gesneden
- limoensap van 1 limoen
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 gele paprika in blokjes gesneden
- 2 teentjes look fijn gesneden
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 800 gram tomatenblokjes in blik (2 blikken)
- 1 jalapeño peper in ringetjes gesneden
- 400 gram rode kidneybonen in blik (1 blik)
- 1 bakje (400 gram) Le Gehackt Super Hâché
- 2 verse maïskolven gekookt
- 8 taco schelpen
- 5 gram koriander grof gehakt
- 8 blaadjes sla
- plantaardige olie
Bereiden
-
Marineer de uiringen in het sap van de limoen en zet opzij.
-
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de paprika’s, look, komijn en paprika poeder gedurende 3 minuten.
-
Voeg de tomatenblokjes en jalapeno peper aan de pan toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
-
Spoel de kidney beans in een vergiet met koud lopend water en voeg ze toe in de pan samen met Le Gehackt Super Hâché. Laat het Gehackt warm worden in de saus gedurende 5 minuten en voeg peper en zout toe naar smaak.
-
Verwarm een grill pan en grill de maïs kolven gedurende 5 minuten.
-
Verwarm de taco schelpen volgens de verpakking.
-
Snijd de mais van de kolven en voeg toe aan de saus
-
Serveer de chili in de taco schelpen met sla, vers gehakte koriander en de gemarineerde ui.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
