Ingrediënten
- 1 bakje Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager à 200g
- 4 taco schelpen
- 2.5 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje maïs
- 125 g kerstomaatjes
- 75 g ijsbergsla
- 1 avocado
- 0.5 limoen
- 0.5 el paprikapoeder of Al-Andaluskruiden
- zout
- versgemalen peper
Bereiden
-
Pel en snipper de ui. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften. Snijd de avocado in stukjes. Laat de maïs uitlekken. Was en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Pel de knoflook. Snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook boven de tomaatjes uit en voeg ½ eetlepel olie toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Schep de maïs en het Gehackt Super Hâché erdoor en strooi wat Al-Andaluskruiden of paprikapoeder over het geheel. Kruid af met peper en zout en voeg 2 eetlepels heet water toe. Verwarm het Gehackt Super Hâché op een halfhoog vuur.
-
Verdeel de ijsbergsla over de gorditas en schep het gehacktmengsel erop. Strooi wat stukjes avocado erover en serveer met de tomatensalsa en de partjes limoen. Eet smakelijck!
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
