Ingrediënten
- 4 bakjes (640 g) Le Burger
- 4 brioche broodjes
- 4 plakken (vegan) cheddar kaas
- 150 g (vegan) blauwe kaas
- 16 plakjes augurk
Espresso-BBQ-saus
- 2 el zonnebloemolie
- 50 ml appelcider azijn
- 20 ml sojasaus
- 25 g donkere basterdsuiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, zeer fijngehakt
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 60 g tomatenketchup
- 40 ml espressokoffie
Gefrituurde uienringen
- 2 grote witte uien, in ringen
- 400 ml sojamelk (of karnemelk)
- 300 g bloem
- 2 el cayennepeper
Jalapeño-koolsalade
- 40 g rode kool, fijngesneden
- 40 g witte kool, fijngesneden
- 40 g winterwortel, julienne (kleine reepejes)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 verse groene jalapeno peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 3 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el appelcider azijn
- 1 el grove mosterd
- 1 tl honing
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C. Verwarm een friteuse tot 190 °C.
-
Doe voor de espresso-BBQ-saus alle ingrediënten (zonnebloemolie, 50 ml azijn, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sjalot, tomatenketchup en koffie) in een pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zeker 10 minuten sudderen zodat de smaken loskomen. Breng op smaack met zout en peper.
-
Meng de uienringen met de sojamelk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Haal de ui uit de melk en schud droog. Meng bloem en cayennepeper en haal 1/3 deel van de ringen erdoor. Klop overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.
-
Meng voor de jalapeño-koolsalade salade de kool, winterwortel, rode ui, jalapeñopeper, 2 eetlepels peterselie, 3 eetlepels mayonaise, 2 el azijn, de mosterd en de honing goed door elkaar en breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de broodjes open en toast kort op het rooster. Bestrijk de Le Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Gril de burgers kort (± 2 minuten per kant) op het rooster.
-
Bedek 4 Le Burgers met cheddar en 4 burgers met blauwaderkaas. Laat kort smelten. Bouw de burgers door eerst augurk en salade op de broodjes te doen. Plaats de met cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop. Maak af met de uienringen en espresso-BBQ-saus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
