Ingrediënten
- 4 bakjes (640 g) Le Burger
- 4 brioche broodjes
- 4 plakken (vegan) cheddar kaas
- 150 g (vegan) blauwe kaas
- 16 plakjes augurk
Espresso-BBQ-saus
- 2 el zonnebloemolie
- 50 ml appelcider azijn
- 20 ml sojasaus
- 25 g donkere basterdsuiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, zeer fijngehakt
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 60 g tomatenketchup
- 40 ml espressokoffie
Gefrituurde uienringen
- 2 grote witte uien, in ringen
- 400 ml sojamelk (of karnemelk)
- 300 g bloem
- 2 el cayennepeper
Jalapeño-koolsalade
- 40 g rode kool, fijngesneden
- 40 g witte kool, fijngesneden
- 40 g winterwortel, julienne (kleine reepejes)
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 verse groene jalapeno peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 3 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el appelcider azijn
- 1 el grove mosterd
- 1 tl honing
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C. Verwarm een friteuse tot 190 °C.
-
Doe voor de espresso-BBQ-saus alle ingrediënten (zonnebloemolie, 50 ml azijn, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sjalot, tomatenketchup en koffie) in een pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zeker 10 minuten sudderen zodat de smaken loskomen. Breng op smaack met zout en peper.
-
Meng de uienringen met de sojamelk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Haal de ui uit de melk en schud droog. Meng bloem en cayennepeper en haal 1/3 deel van de ringen erdoor. Klop overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.
-
Meng voor de jalapeño-koolsalade salade de kool, winterwortel, rode ui, jalapeñopeper, 2 eetlepels peterselie, 3 eetlepels mayonaise, 2 el azijn, de mosterd en de honing goed door elkaar en breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de broodjes open en toast kort op het rooster. Bestrijk de Le Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Gril de burgers kort (± 2 minuten per kant) op het rooster.
-
Bedek 4 Le Burgers met cheddar en 4 burgers met blauwaderkaas. Laat kort smelten. Bouw de burgers door eerst augurk en salade op de broodjes te doen. Plaats de met cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop. Maak af met de uienringen en espresso-BBQ-saus.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
