Ingrediënten
- 2 bakjes (160g) De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Pita Poulettekes
- 1/2 liter rode wijn of druivensap
- 1 aubergine
- 75 gram plantaardige margarine
- 2 eetlepels tomaten pastasaus / purée
- 2 eetlepels bloem
- 3 teentjes knoflook
- 3 blaadjes foelie
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 250 gram verse cantharellen (of andere paddenstoelen)
- 100 ml veganistische kookroom
- 1 theelepel kaneel
- zout en peper
- 30 gram gedroogde cantharellen
- 1 ui
THÜRINGER AARDAPPELDUMPLINGS
- 1 kg kruimige aardappelen
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 25 gram plantaardige margarine
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes peterselie
- aardappelzetmeel (indien nodig)
- zout en peper
Bereiden
-
Begin dit heerlijk vegan gerecht met het verwarmen van de wijn tot deze lauwwarm is. Haal hem van het vuur. Voeg de gedroogde cantharellen toe en laat ze 10 minuten wellen.
-
Pel en snipper intussen de uien en de knoflook. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
-
Smelt 25 g margarine in een diepe stoofpan en bak de auberginestukjes gedurende 5 minuten op een matig vuur. Voeg de tomatenpuree, een snufje peper en wat zout toe. Roerbak gedurende 1 minuut.
-
Roer de bloem erdoor, blijf een minuut roeren, roer dan de helft van de wijn erdoor en voeg, als het goed gemengd is, de rest van de wijn en de geweekte cantharellen toe. Voeg de kruidnagels, de foelieblaadjes, de laurierblaadjes, wat peper en ½ theelepel zout toe. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het 1 uur sudderen. Roer regelmatig.
-
Maak intussen de verse cantharellen schoon.
-
Smelt 25 g margarine in een grote koekenpan en bak de Poulettekes aan één kant bruin (niet omdraaien). Doe ze bij de groenten in de stoofpan, roer de veganistische kookroom erdoor en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
-
Roerbak intussen de cantharellen in een koekenpan gedurende 3 minuten in 25 g margarine. Voeg ze, samen met de kaneel, vlak voor het opdienen toe aan de paddenstoelenragout. Proef en breng indien nodig op smaak.
Aardappeldumplings
-
Schil de aardappelen en was ze. (Gewoon wassen, niet in water laten weken). Snijd 1/3 van de aardappelen in vier stukken en doe ze in een pan. Voeg net genoeg water toe om te bedekken. Voeg een flinke snuf zout toe, breng aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat goed uitlekken.
-
Terwijl de aardappelen koken, snijd de korstjes van het brood en snijd de rest van het brood in kleine blokjes.
-
Smelt de margarine en olijfolie in een koekenpan en roerbak de broodblokjes goudbruin. Laat de croutons afkoelen op keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper.
-
Rasp de rest van de aardappelen zeer fijn (doe dit vlak voordat de gekookte aardappelen klaar zijn, want als de aardappelen eenmaal geraspt zijn, worden ze bruin als u ze te lang laat staan). Snijd de geraspte aardappelen nog fijner met een mes. Voeg een flinke snuf zout toe en meng goed. Leg de geraspte aardappel op een schone theedoek en knijp deze heel stevig uit zodat er zoveel mogelijk water uit de aardappel komt. Hoe droger, hoe beter.
-
Stamp of pureer de gekookte aardappelen zeer goed en meng met de geraspte aardappelen. Voeg een flinke snuf zout en peper naar smaak toe en indien gewenst ook wat nootmuskaat.
-
Om de dumplings te maken: Vul een diepe pan voor ¾ met gezouten water. Zet op een hoog vuur en breng aan de kook.
-
Verdeel het aardappelmengsel in 12 porties. Rol eerst een balletje van het aardappelmengsel, maak het plat en leg er wat croutons op (in het midden van het platgemaakte mengsel). Vouw het aardappelmengsel over de croutonvulling, rol het op tot een net balletje en zorg ervoor dat het helemaal dicht is.
-
Leg de dumpling met een schuimspaan voorzichtig in het kokende water. Het water zal even wat afkoelen. Wanneer het water weer kookt, zet u het vuur onmiddellijk lager tot middelhoog en laat u de dumplings sudderen tot ze blijven drijven.
-
Neem de dumpling uit het water met de schuimspaan. Controleer of de textuur lekker luchtig is en de dumpling tijdens het koken zijn vorm heeft behouden. Zo niet, meng dan de rest van het aardappelmengsel met 1-2 eetlepels aardappelzetmeel. Verdeel in 12 porties en vorm er 12 gevulde dumplings van zoals hierboven beschreven (of 11 porties als het aardappelzetmeel niet nodig was).
-
Kook maximaal 4 dumplings tegelijk, waarbij u erop let dat u het water altijd weer aan de kook brengt nadat u de dumplings in de pan hebt gedaan en het vuur meteen weer laat zakken tot sudderen zodra het water weer begint te koken.
-
Hak de peterselie fijn. Serveer de dumplings met de veganistische ragout en strooi de peterselie over het gerecht als finishing touch.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Le Filet maken het de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even afwerken met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Romige vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Poulettekes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
-
Curry met vegan Poulettekes
Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Marineer de Poulettekes voor een perfecte kruiding en bak ze even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar en vol van smaak!
20 minutes
6 servings
-
Vegan Kersthapje met Le Gehackt Super Hâché
Feestelijck om te delen: deze vegan hapjes met Le Gehackt Super Hâché. De perfecte hack voor wie met kerst graag een indruk maakt. Makkelijk te bereiden en een feest voor iedereen!
30 minutes
10 servings
-
Vegan gevulde Le Filet met geroosterde vijgen
Het is mals, sappig én romig: dit vegan kerstrecept voor gevulde Le Filet heeft het allemaal! De vegan roomkaasvulling is de perfecte combinatie met de verse vijgen en malse bite van Le Filet. Hiermee verenig je met kerst alle vleesliefhebbers aan één tafel.
40 minutes
4 servings
-
Gevulde paprika met Le Gehackt Super Hâché en rijst
Dit recept met paprika is een ideaal gerecht om jezelf en je geliefden te verwennen tijdens de week. Een smaakvol gerecht dat eender welke avond opfleurt. Neem de overheerlijke aroma’s op terwijl deze vegan gevulde paprika’s in een hete oven bakken. Serveer ze meteen uit de oven. Dit recept met gevulde paprika komt vast en zeker op je lijstje met favoriete gerechten!
35 minutes
4 servings
-
Spaanse vegan kipstoof
Met dit recept voor Spaanse vegan Kipstoof zet je vliegensvlug een kruidige klassieker op tafel. Ideaal voor een smakelijke doordeweekse maaltijd. Laat onze Poulettekes even sudderen in bouillon en je hebt een stoof als nooit tevoren. Muy bien!
35 minutes
4 servings
-
Vegan Paddenstoelenrisotto met Poulettekes
Alle gelucksvogels verzamelen voor deze vegan paddenstoelenrisotto met malse Poulettekes. Dit recept heeft alles om op je lijst van favoriete kerstgerechten te zetten. Het is romig, het is lekker en het is veganistisch! Serveer met een lekkere salade of geroosterde wintergroenten voor een ultiem feestrecept.
30 minutes
4 servings
