Romige vegan Kip Fricassee -  Recept afbeelding

Personen

Romige vegan Kip Fricassee.

Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Poulettekes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!

40 minuten 

2 porties

Ingrediënten

  • 160 g De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
  • 200 g rijst
  • 50 g ui gesneden
  • 75 g paddenstoelen in schijfjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 80 ml vers citroensap
  • 250 ml vegan kookroom
  • 130 g doperwten uit de vriezer
  • olijfolie
  • 85 g geraspte vegan parmesaanse kaas
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper

Bereiden

  • Kook de rijst, giet af en zet aan de kant.

  • Verhit de olie in de pan op een medium hete temperatuur. Verwarm de Poulettekes voor ongeveer drie minute en keer halverwege om.

  • Voeg de ui, paddenstoelen, knoflook, zout en peper toe en laat sudderen voor vijf minuten tot de ui glazig kleurt.

  • Voeg het citroensap toe om af te blussen. Laat het nog 4 minuten koken en roer af en toe door.

  • Voeg de kookroom, groentebouillon, erwtjes en vegan Parmezaanse kaas toe en laat nog 4 minuten koken tot de saus dik en romig wordt.

  • Serveer het gerecht met rijst en garneer met verse peterselie en een citroenpartje.

 
         

RECEPTEN

MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR

JPEG - The Vegetarian Butcher/DVS website assets

VIND ONS VLEESCH

Een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt.

vind een winkel