Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Saucissekes
- 600 g vastkokende aardappelen
- 300 g sperziebonen
- 3 el olijfolie
- 1 kleine sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 el amandelschaafsel
- 1 el citroensap
- 1 el fijngesneden peterselie
Bereiden
-
Schil de aardappelen en halveer de grote. Kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Leg het schaafsel achteraf op keukenpapier en laat afkoelen.
-
Kook de sperziebonen in water met zout naar smaak, afhankelijk van de dikte, in 7-10 minuten gaar. Giet af, spoel ze koud en laat goed uitlekken.
-
Bak de Saucissekes in 2 eetlepels olijfolie totdat ze rondom mooi bruin zijn. Draai ze regelmatig om. Verwarm gelijktijdig 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot met de knoflook en een snuifje zout al omscheppend op een laag vuur totdat de sjalot glazig en goudgeel is. Schep de sperziebonen erdoor en breng op smaak met peper en citroensap naar smaak. Bestrooi de bonen met het amandelschaafsel.
-
Serveer de Saucissekes met de bonen en de gekookte aardappelen. Werk af met peterselie.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
