Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Poulettekes
- 4 kleine tortilla's
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 middelgrote rode ui
- 22 rijpe kerstomaatjes
- 1 rode paprika
- 1 verse rode peper
- 1 rijpe avocado
- 1.5 limoen
- 1 tl paprikapoeder
- 15 g fijngesneden koriander
- 3 el Hellmann's vegan mayonaise
- 50 g (vegan) geraspte cheddar (optioneel)
- zout
- zwarte peper
Bereiden
-
Scheur de Poulettekes in dunne repen. Was en snijd de paprika in dunne repen. Pel en snipper de ui fijn. Snijd 15 kerstomaatjes grof en hak de rest iets fijner. Hak de rode peper fijn.
-
Meng de rode paprika met de rode ui, het sap van ½ limoen en het gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5-10 minuten marineren.
-
Maak de tomatensalsa door de helft van de fijngesneden rode peper, de koriander en de grof gesneden kerstomaten te mengen met het sap van ½ limoen en 1½ eetlepel van de olijfolie. Werk af met peper en zout.
-
Maak de guacamole. Halveer hiervoor de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en hak fijn. Meng dit vervolgens goed met de 7 fijngesneden kerstomaten, de rest van de rode peper, het sap van ½ limoen en peper en zout naar wens.
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde rode paprika samen met de ui gedurende 6-8 minuten. Blijf omscheppen zodat de groenten niet verbranden maar een mooi lichtbruin randje krijgen.
-
Bak de Poulettekes in 1½ eetlepel olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd eventueel warm in de pan.
-
Verwarm de tortilla’s in een magnetron of droge koekenpan, en verdeel ze over de borden. Schep de Poulettekes door het paprikamengsel en verdeel over de tortilla’s. Serveer met de guacamole, de tomatensalsa, de mayonaise en eventueel geraspte (vegan) cheddar.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
