Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Poulettekes
- 200 g oesterzwammen
- 3 el zonnebloemolie
- 3 el harissa pasta (pittige saus)
- 100 g (vegan) fetakaas (biologisch)
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 citroen, schil geraspt
- 4 hotdog broodjes
Ranchsaus
- 2 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el (vegan) zure room
- 1 el sojamelk
- 1 tl gehakte dille (vers of gedroogd)
- 1 tl gehakte peterselie (vers of gedroogd)
- 1 tl bieslook, in ringetjes (vers of gedroogd)
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Bereiden
-
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 130 °C.
-
Voor de ranchsaus: meng de mayonaise met de zure room, sojamelk, dille, 1 theelepel gehakte peterselie, bieslook, uien- en knoflookpoeder.
-
Besmeer de oesterzwammen met 2 eetlepels olie en breng op smaack met zout en peper. Voeg houtsnippers toe aan de gloeiende kolen, leg oesterzwammen in de smoker en laat 20 minuten roken.
-
Bestrijk de Poulettekes met 1 eetlepel olie en bestrooi met zout en peper. Leg naast de oesterzwammen op de BBQ en rook nog ± 15 minuten.
-
Snijd de broodjes open en verkruimel de feta. Haal de oesterzwammen – als ze zacht zijn – en de Poulettekes van de BBQ en scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Meng Poulettekes en oesterzwammen in een hittebestendige kom met harissa en zet nog 5 minuten in de smoker.
-
Verdeel de saus over de broodjes, beleg met het paddenstoelen-poulettekesmengsel, de feta, peterselie en citroenschil. Maak af met versgemalen peper.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Het Koningshapje van Antwerpen is een echte lokale culinaire klassieker dankzij de toevoeging van kruidenlikeur Elixir d'Anvers. Al meer dan 160 jaar een Antwerpse trots. De combinatie van de unieke en rijke smaken van Elixir d'Anvers en onze vegan Poulettekes zorgen voor een ware smaaksensatie in je mond! Laat je verrassen door dit vegan stoofpotje verrijkt met Antwerpse traditie!
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Het kandidaat Koningshapje van Hasselt is een ware no-zever-jenever! Dit stoofpotje met vegan Poulettekes en Hasseltse jenever is een culinair avontuur vol smaak en Hasselts genot. Dankzij deze kandidaat Koningshap zal je Hasselt, de stad van de smaak, (her)ontdekken!
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
-
Lasagne rolletjes met plantaardige Poulettekes
Opzoek naar een hensatie? Deze lasagne rolletjes met onze plantaardige Poulettekes zijn een lasag-new level van heerlijkheid! Het is niet alleen een verrukkelijke veganistische versie van de welgekende Italiaanse klassieker, maar ook gemakkelijk om te maken en gevuld met een explosie van smaken. Met dit origineel en smaakvol recept zet je jouw gasten helemaal in rock & roll! Henjoy!
5 minutes
4 servings
-
Vegan Kip Parmezaan
And... another one bites the crust! Dit recept voor vegan kip Parmezaan is een perfeckte treat voor jou (én de kippen). Met een iconische krokante jas, malse bite en romige vulling vliegen alle vleesliefhebbers direct aan tafel. Serveer met je favoriete pasta en geniet!
20 minutes
4 servings
-
Vegan winterse kip salade
Zie hier: een warm nest in de vorm van een salade. De winterse groenten en malse bite van de vegan Le Filet maken het de perfecte combinatie met het koude seizoen. Even afwerken met frisse granaatappelpitjes en je hebt een hoogvlieger onder de salades.
5 minutes
4 servings
-
Romige vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Poulettekes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
30 minutes
2 servings
