Ingrediënten
- 2 bakjes (320 g) Le Burger
- 4 plakken (vegan) cheddar kaas
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 kropjes little gem sla, blaadjes losgehaald
- 4 handjes nacho chips
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
Voor de guacamole
- 2 avocado's
- 1 tomaat, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
Voor de pico de gallo
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 1 jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 0.5 rode ui, in blokjes gesneden
- 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
- 1 el koriander, fijngehakt
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Verwijder de pit uit de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en snijd in kleine blokjes. Meng voor de guacamole de avocadoblokjes met 1 in stukjes gesneden tomaat, de gehakte rode ui en peper en de rasp en het sap van 1 limoen. Meng voor de pico de gallo de tomaat en jalapeñopeper met de rode ui, de rasp en het sap van 1 limoen en de koriander. Breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de burgerbroodjes open en toast kort op het rooster. Meng de komijn en chilipoeder met olie en bestrijk hiermee beide kanten van de Le Burgers. Gril de burgers ± 2 minuten aan beide kanten tot ze warm zijn en grillstrepen hebben. Laat in de laatste minuut de cheddarkaas op de burgers smelten.
-
Bouw de burgers op door wat pico de gallo en slablaadjes op het onderste deel van het broodje te leggen. Plaats hier de Le Burger op met 1 of 2 eetlepels guacamole, wat nachochips en het broodkapje.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
