Ingrediënten
- 2 bakjes (320 g) Le Burger
- 4 plakken (vegan) cheddar kaas
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 kropjes little gem sla, blaadjes losgehaald
- 4 handjes nacho chips
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
Voor de guacamole
- 2 avocado's
- 1 tomaat, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
Voor de pico de gallo
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 1 jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 0.5 rode ui, in blokjes gesneden
- 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
- 1 el koriander, fijngehakt
Bereiden
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Verwijder de pit uit de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en snijd in kleine blokjes. Meng voor de guacamole de avocadoblokjes met 1 in stukjes gesneden tomaat, de gehakte rode ui en peper en de rasp en het sap van 1 limoen. Meng voor de pico de gallo de tomaat en jalapeñopeper met de rode ui, de rasp en het sap van 1 limoen en de koriander. Breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de burgerbroodjes open en toast kort op het rooster. Meng de komijn en chilipoeder met olie en bestrijk hiermee beide kanten van de Le Burgers. Gril de burgers ± 2 minuten aan beide kanten tot ze warm zijn en grillstrepen hebben. Laat in de laatste minuut de cheddarkaas op de burgers smelten.
-
Bouw de burgers op door wat pico de gallo en slablaadjes op het onderste deel van het broodje te leggen. Plaats hier de Le Burger op met 1 of 2 eetlepels guacamole, wat nachochips en het broodkapje.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
