Ingrediënten
- 1 bakje (160 g) Poulettekes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 rode peper
- 2 el plantaardige olie
- 1.5 tl garam masala
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 200 ml kokosmelk light
- 2 naanbroden
- 1 tl chilipoeder
- 250 g gekookte basmatirijst
- 2 el ongezoete kokosnoot yoghurt
- 2 tl geroosterde amandelschilfers
- 2 tl gehakte koriander
Bereiden
-
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gemberwortel en snijd hem fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
-
Verhit 1 el plantaardige olie in een wokpan op een halfhoog vuur. Bak de ui, knoflook, gember, rode peper en 1 tl garam masala al omscheppend totdat de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer goed om. Pureer alles met de staafmixer tot een een gladde saus. Zet het vuur lager en laat de saus 10-15 minuten sudderen. Rooster intussen de naanbroodjes.
-
Kruid de Poulettekes met een beetje garam masala, chilipoeder en zout. Verhit 1 el van de olie en bak de Poulettekes op een halfhoog vuur, tot ze knapperig en aan beide kanten licht goudbruin zijn.
-
Schep de rijst op de borden, verdeel de Poulettekes over de rijst en schep de tikka masala saus erop. Serveer met geroosterd naanbrood, een lepel kokosyoghurt, geroosterde amandelschilfers en gehakte koriander.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
