Ingrediënten
- 4 Le Filet
- 100 g spinazie
- 100 g knoflook en kruiden roomkaas
- 1 kg krieltjes
- 2 preien
- olijfolie
- 8 vijgen
- 2 rode uien kwart gesneden
- 2 mandarijnen in partjes gesneden
- zout
- peper
Voor de saus
- 3 eetlepels mosterd
- 200 ml vegan kookroom
- 1 el vijgenconfituur
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de krieltjes en snijd de prei in schijfjes. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappels en selderij erop. Giet een beetje olijfolie eroverheen en breng op smaak met zout en peper.
-
Bak in de oven voor 40 minuten en hussel alles halverwege de baktijd door elkaar. Snijd ondertussen 4 van de vijgen in kleine schijfjes en de andere 4 in vieren.
-
Halveer de Le Filet door de lengte en vul deze met de roomkaas, babyspinazie en de vijgenschijfjes. Bind de Le Filets weer op elkaar met een touwtje.
-
Leg de Le Filets in een ovenschaal, samen met de rest van de vijgen, uien en mandarijnpartjes. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven voor 25 minuten.
-
De laatste stap is het maken van de saus. Voeg in een pannetjes de kookroom, mosterd en vijgenjam toe en roer goed door. Verwarm voor 5 minuten. Serveer met de Le Filet en de geroosterde groenten.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
