Ingrediënten
- 4 Le Filet
- 100 g spinazie
- 100 g knoflook en kruiden roomkaas
- 1 kg krieltjes
- 2 preien
- olijfolie
- 8 vijgen
- 2 rode uien kwart gesneden
- 2 mandarijnen in partjes gesneden
- zout
- peper
Voor de saus
- 3 eetlepels mosterd
- 200 ml vegan kookroom
- 1 el vijgenconfituur
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de krieltjes en snijd de prei in schijfjes. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappels en selderij erop. Giet een beetje olijfolie eroverheen en breng op smaak met zout en peper.
-
Bak in de oven voor 40 minuten en hussel alles halverwege de baktijd door elkaar. Snijd ondertussen 4 van de vijgen in kleine schijfjes en de andere 4 in vieren.
-
Halveer de Le Filet door de lengte en vul deze met de roomkaas, babyspinazie en de vijgenschijfjes. Bind de Le Filets weer op elkaar met een touwtje.
-
Leg de Le Filets in een ovenschaal, samen met de rest van de vijgen, uien en mandarijnpartjes. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven voor 25 minuten.
-
De laatste stap is het maken van de saus. Voeg in een pannetjes de kookroom, mosterd en vijgenjam toe en roer goed door. Verwarm voor 5 minuten. Serveer met de Le Filet en de geroosterde groenten.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
