Ingrediënten
- 2 bakjes (160g) De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes tijm
- 50 gram plantaardige margarine
- 8 verse vijgen
- 2 knapperige appels
- 75 gram geroosterde en gezouten amandelen
- 200 gram uienchutney
- 100 gram (half) gedroogde veenbessen
- 1 rol vegan bladerdeeg (ongeveer 320g-375g)
Bereiden
-
Pel de knoflook en hak hem fijn. Strip de tijmblaadjes van de takjes.
-
Smelt de margarine in een grote koekenpan en wacht tot het licht begint te bruinen voor u de Poulettekes toevoegt. Bak gedurende 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en ¾ van de tijmblaadjes toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.
-
Snijd intussen de vijgen in kleine partjes. Ontpit de appels en snijd ze in blokjes van 1 centimeter. Hak de amandelen grof.
-
Voeg de vijgen, de appel, ¾ van de uienchutney en de veenbessen toe aan de pan met de gebakken Poulettekes en roer om.
-
Rol het deeg met bakpapier uit en leg het op een bakplaat. Snijd er een zo groot mogelijke cirkel uit. Bewaar de rest van het deeg. Snijd in het midden van het deeg kruislings 2 driehoeken uit (ca. 10 centimeter), zodat een 6 puntige vorm (ster-vorm) ontstaat.
-
Verdeel het mengsel met de Poulettekes in een cirkel over het deeg, top op 1,5 centimeter van de randen.
-
Vouw de binnenste ster met puntvormen over de vulling. Snijd 6 grote puntige vormen uit het overgebleven deeg. Plaats ze aan de buitenkant van de cirkel op gelijke afstanden langs de vulling.
-
Maak de cirkel van bladerdeeg en de punten rond de vulling nat met wat koud water en vouw de cirkel met de aangebrachte punten over de vulling.
-
Zet de vegan krans minstens 30 minuten (of een paar uur) in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vegan kerstkrans goudbruin en gaar gedurende ongeveer 30-35 minuten.
-
Om dit vegan kerstrecept af te maken, besmeer je de vulling met de rest van de uienchutney en bestrooi je het met de rest van de tijm.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Groene Thaise Curry
Voor deze lekkere vegan groene Thaise curry maken we gebruik van de Poulettekes van De Vegetarische Slager. Deze stukjes vleesch hebben de structuur van kip en doen aan smaakbeleving niet onder voor kipfilet.
20 minutes
2 servings
-
Sticky Boulettes Very Chouettes Lolly’s met sesamzaadjes
De lekkerste vegetarische kersthapjes in de vorm van heerlijk vlezige lolly's. Ze zijn in een paar minuten klaar en zijn een plezier om te serveren. Klaar om af te vinken op je vegetarische kersthapjeslijstje!
0 minutes
4 servings
-
Gevulde paprika met Le Gehack Super Hâché en rijst
Dit recept met paprika is een ideaal gerecht om jezelf en je geliefden te verwennen tijdens de week. Een smaakvol gerecht dat eender welke avond opfleurt. Neem de overheerlijke aroma’s op terwijl deze vegan gevulde paprika’s in een hete oven bakken. Serveer ze meteen uit de oven. Dit recept met gevulde paprika komt vast en zeker op je lijstje met favoriete gerechten!
35 minutes
4 servings
-
Gehaktschotel Parmentier met Le Gehackt Super Hâché
Vegan Gehackt super Hâché, tijm en tomaten gaan perfect samen in dit recept voor een gehaktschotel Parmentier. Na een lange dag wordt er vast en zeker door de hele familie ongeduldig uitgekeken naar dit vegan gerecht. Het simpel motief bovenaan zorgt voor een aantrekkelijke afwerking.
30 minutes
4 servings
-
Paddenstoelenragout met Poulettekes
Een paddestoelenragout die elke kersttafel zal opvrolijken. Chanterelle paddestoelen zorgen voor heerlijke bite in dit vegan ragout recept. Geserveerd in een rijke wijnsaus met lichte aardappeldumplings is dit het ideale gerecht voor een vrolijke kerst en een zalig diner!
60 minutes
4 servings
-
Vegan kerstkrans met Poulettekes, vijgen en veenbessen
Dit recept voor een veganistische kerstkrans heeft het kerstdiner helemaal ingepakt. Een sappige vulling van vegan poulettekes, noten en gedroogd fruit in een goudbruine bladerdeeg. Een feestelijke traktatie voor vrienden en familie!
30 minutes
4 servings
-
Gegratineerde pasta en gehaktballetjes van @alia.rds
Een goede pasta en knoedel gratin, een warm gerecht precies zoals we het graag hebben. Een eenvoudig en origineel recept, een echte traktatie!
10 minutes
6 servings
-
Denny's roti met vegan Poulettekes
Deze roti is op basis van een fantastisch familierecept uit de Indiase/Pakistaanse keuken en wordt ook wel ‘Roti van ons tante’ genoemd. In elk geval door Denny, die het met ons deelde. Het is geschikt voor twee personen, maar kan in veelvoud ook een heel voetbalteam geluckig maken, zo is gebleken. Speciaal voor de fijnproever, met danck aan Denny én familie.
15 minutes
2 servings
-
Zatte Braad Saucissen met bier
Mis deze vegetarische sandwich met geroosterde worst en zuurkool niet. Kook de zuurkool even in je favoriete biertje en je barbecue is klaar!
10 minutes
4 servings
