Ingrediënten
- 2 bakjes (160g) De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes tijm
- 50 gram plantaardige margarine
- 8 verse vijgen
- 2 knapperige appels
- 75 gram geroosterde en gezouten amandelen
- 200 gram uienchutney
- 100 gram (half) gedroogde veenbessen
- 1 rol vegan bladerdeeg (ongeveer 320g-375g)
Bereiden
-
Pel de knoflook en hak hem fijn. Strip de tijmblaadjes van de takjes.
-
Smelt de margarine in een grote koekenpan en wacht tot het licht begint te bruinen voor u de Poulettekes toevoegt. Bak gedurende 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en ¾ van de tijmblaadjes toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.
-
Snijd intussen de vijgen in kleine partjes. Ontpit de appels en snijd ze in blokjes van 1 centimeter. Hak de amandelen grof.
-
Voeg de vijgen, de appel, ¾ van de uienchutney en de veenbessen toe aan de pan met de gebakken Poulettekes en roer om.
-
Rol het deeg met bakpapier uit en leg het op een bakplaat. Snijd er een zo groot mogelijke cirkel uit. Bewaar de rest van het deeg. Snijd in het midden van het deeg kruislings 2 driehoeken uit (ca. 10 centimeter), zodat een 6 puntige vorm (ster-vorm) ontstaat.
-
Verdeel het mengsel met de Poulettekes in een cirkel over het deeg, top op 1,5 centimeter van de randen.
-
Vouw de binnenste ster met puntvormen over de vulling. Snijd 6 grote puntige vormen uit het overgebleven deeg. Plaats ze aan de buitenkant van de cirkel op gelijke afstanden langs de vulling.
-
Maak de cirkel van bladerdeeg en de punten rond de vulling nat met wat koud water en vouw de cirkel met de aangebrachte punten over de vulling.
-
Zet de vegan krans minstens 30 minuten (of een paar uur) in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de vegan kerstkrans goudbruin en gaar gedurende ongeveer 30-35 minuten.
-
Om dit vegan kerstrecept af te maken, besmeer je de vulling met de rest van de uienchutney en bestrooi je het met de rest van de tijm.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
