Ingrediënten
- 320 g Poulettekes (2 pakken)
- 1.2 l groentenbouillontablet
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 stalks selderij fijn gesneden
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- 300 g risotto rijst
- 1 glas witte wijn
- 200 g vegan geraspte kaas
- 250 g paddenstoelen in schijfjes gesneden
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiden
-
Begin met het verwarmen van de groentebouillon en laat hem aan om laag vuur. Doe een scheut olijfolie in een andere pan en voeg de ui, knoflook, selderij en Italiaanse kruiden toe en bak deze voor 5 minuten op een laag tot gemiddelde stand.
-
Voeg de risotto toe en bak voor 3 minuten. Blus af met een glas witte wijn.
-
Zet de pan op laagvuur en begin met het toevoegen van de bouillon, schepje voor schepje. Wacht telkens tot het vocht bijna uit de pan is en voeg dan nog een schepje toe. Pas de warmte van het vuur aan indien nodig. Blijf dit proces herhalen tot de bouillon op is en de rijst helemaal gekookt is. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
-
Voeg de kaas toe aan de risotto. Haal de pan van het vuur en laat staan met een deksel erop.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de Poulettekes en de paddenstoelen tot deze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voeg de Poulettekes en de paddenstoelen toe aan de risotto en serveer direct.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
