Ingrediënten
- 320 g Poulettekes (2 pakken)
- 1.2 l groentenbouillontablet
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 stalks selderij fijn gesneden
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- 300 g risotto rijst
- 1 glas witte wijn
- 200 g vegan geraspte kaas
- 250 g paddenstoelen in schijfjes gesneden
- olijfolie
- zout
- peper
Bereiden
-
Begin met het verwarmen van de groentebouillon en laat hem aan om laag vuur. Doe een scheut olijfolie in een andere pan en voeg de ui, knoflook, selderij en Italiaanse kruiden toe en bak deze voor 5 minuten op een laag tot gemiddelde stand.
-
Voeg de risotto toe en bak voor 3 minuten. Blus af met een glas witte wijn.
-
Zet de pan op laagvuur en begin met het toevoegen van de bouillon, schepje voor schepje. Wacht telkens tot het vocht bijna uit de pan is en voeg dan nog een schepje toe. Pas de warmte van het vuur aan indien nodig. Blijf dit proces herhalen tot de bouillon op is en de rijst helemaal gekookt is. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
-
Voeg de kaas toe aan de risotto. Haal de pan van het vuur en laat staan met een deksel erop.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de Poulettekes en de paddenstoelen tot deze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voeg de Poulettekes en de paddenstoelen toe aan de risotto en serveer direct.
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
