Naar:
Grilled Chicken Taco's|Onze recepten | De Vegetarische Slager België
Met deze grilled chikken taco’s zet je een heerlijcke snack of smakelijcke lunch op tafel. Een leckkere wrap gevuld met krokante, geroockte poulettekes!
- 45 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 bakjes (320 g) Poulettekes
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el Cajunkruiden
- 8 kleine taco schelpen (gordita's)
- 2 kropjes little gem sla (of 1 krop ijsbergsla), fijngesneden
- 50 g pompoenpitten, geroosterd
- 3 el korianderblaadjes
- 1 limoen in partjes gesneden
Gegrilde ananassalsa
- 0.5 ananas
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 verse jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
- 1 el fijngehakte koriander
Limoencrema
- 100 g (vegan) yoghurt
- 3 el Hellmann's (Vehan) mayonaise
- 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
BEREIDEN
-
Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.
-
Voor de ananassalsa; schil de ananas, snijd in plakken van ± 6 mm dik en bestrijk licht met 1 eetlepel olie. Gril de plakken aan beide kanten tot de ananas net zacht is en grillstrepen heeft. Haal van de BBQ, laat even afkoelen en snijd in kleine blokjes. Meng met de rode ui, jalapeñopeper en koriander en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng voor de crema de yoghurt met de mayonaise, sap en schil van 2 limoenen en breng op smaack met zout en peper.
-
Meng de Poulettekes met olie en cajunkruiden. Rijg de Poulettekes losjes op satéprikkers. Rooster de spiesjes enkele minuten rondom op de BBQ tot de Poulettekes bruin en goed warm zijn.
-
Rooster de gordita’s kort aan beide kanten en beleg ze met little gem, salsa, crema, pompoenpitten en koriander. Trek de Poulettekes van het spiesje en leg erop. Besprenkel met limoensap.
RECEPTEN